David Cohn, Mark Luckie og de nye mobile fortælleformer

Så er vi så småt ved at have programmet klar til kurset “Mobile Storytelling” på The Poynter Institute i slutningen af januar. Det bliver en uge med fokus på de forandringer, den mobile udvikling kommer til at føre med sig for journalistik og nyhedsformidling:

Journalism is a Process, Not a Product!

Og det er fantastisk, at have så gode folk som David Cohn og Mark Luckie på programmet:

David Cohn – også kaldet ”digidave” på sociale medier. Stiftede Spot.Us i 2008. Senere var han manden bag den nyskabende nyhedsapp Circa, som han netop har forladt til fordel for Al Jazeera´s digitale udviklingsenhed AJ+. Han er manden bag citatet: “Journalism is a Process, Not a Product!”

David Cohn var medstifter af Circa som et foreløbigt bedste bud på dekonstruktion af nyhedshistorien, som vi kender den, for at at genopbygge den i en form, der egner sig til brug og læsning på mobilen. Her skriver han om, hvordan det er nødvendigt at gøre op med den klassiske historie-fortælling og lave nye fortælle-strukturer, der fungerer på mobilen:

We’re dealing with data all the time — we only need to organize it.

Hvis du synes, det lyder lidt underligt, kan du her læse mere om, hvad meningen er med Circa:  Mobile first: How Circa is re-imagining the news story for mobile. Og her præsenterer Nieman Journalism Lab Circa plus et par andre gode bud på nyhedsformidling i den mobile tidsalder, NRCQ og News Republic.

I denne artikel hos WAN-Ifra uddyber David Cohn sine synspunkter yderligere. Endelig er her en artikel af David Cohn om, hvordan det journalistiske arbejde og workflow kan blive lettere ved hjælp af en række nye digitale værktøjer.

Mark S. Luckie er til daglig Manager of Journalism and News hos Twitter. Han vil især fokusere på, hvordan du kan integrere sociale medier i den mobile journalistik. Mark er dog meget bredt digitalt funderet, som du kan se af denne præsentation.

Blandt andet har Mark Luckie skrevet  The Digital Journalists Handbook. Som et af USA´s digitale spydspidser har Mark Luckie bidraget til et hav af artikler om journalistik og medieudvikling. Her er bare en af dem – om at finde inspiration og nye ideer.

Val Hoeppner er overordnet tilrettelægger og underviser på Mobile Storytelling sammen med Ellyn Angelotti Kamke. Val er selvstændig konsulent og underviser inden for mobil-journalistik og -udvikling og arbejder tæt sammen med The Poynter Institute på dette område, mens Ellyn er fagligt ansvarlig for sociale medier på Poynter.

Hvis du har lyst til at følge udviklingsarbejdet på Mobile Storytelling, så hold øje med hashtagget #MobileStorytelling14

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>